معرفی موزه موسیقی تهران
حوالی سال 1351 خورشیدی بود که فردی به نام مهندس سیروس سمراد (سازنده هتل اینترکنتینانتال تهران- هتل لاله فعلی) حدود 400 هکتار از باغی را در منطقه تجریش تهران خرید که به نام باغ نمازی معروف بود. وی پس از خرید باغ، عمارت زیبایی در مرکز آن ساخت که پس از وقوع انقلاب اسلامی در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفت و بعد از گذشت چند سال، بنیاد، خانه را به شهرداری تهران واگذار کرد. در سال 1372 چند تن از مسئولان تصمیم میگیرند تا این ساختمان را به موزه تبدیل کنند و سرانجام در روز 22 آبان ماه سال 1388 موزه موسیقی ایران در این مکان افتتاح میشود.
این موزه در دو بخش مجزا با به نمایش گذاشتن آلات موسیقی به معرفی موسیقی سنتی (کلاسیک) ایرانی و موسیقی نواحی ایران (موسیقی بومی و محلی) می پردازد. از دیگر بخشهای موزه می توان به آرشیو بزرگ آثار ضبط شده، کارگاه ساخت ساز، گنجینه و نمایشگاه تجهیزات اشاره کرد. نکته جالب در مورد این موزه طراحی داخلی آن است؛ به محض ورود رگههای مسی رنگی را بر روی دیوارهای سفید داخل موزه خواهید دید که همگی یادآور سیمهای سازهای زهی موسیقی هستند. ردیف موسیقی سنتی یا کلاسیک ایرانی یکی از چند میراث معنوی ایران است که در سال 1388 توسط سازمان بینالمللی یونسکو به ثبت رسید.
بخش های مختلف موزه موسیقی ایران
در این سالن چند دسته از سازهای محلی ایران به نمایش درآمدهاند، سازهای بادی یا هواصدا، شامل انواع نیها، سرناها و سوتکهاسازهای زهی شامل انواع “زه صداهای مضرابی” و “زه صداهای آرشه ای” مثل انواع دوتار، قیچک و … سازهای خودصدا شامل سازهایی از نقاط مختلف ایران شامل زنگولهها و … ساز های کوبهای شامل “پوست صداهای یک طرفه” ثل تنبک و پوست صداهای دوطرفه مثل دُهُل از اقصا نقاط ایران.
سالن سازهای سنتی یا کلاسیک ایران | سازهای ملی و فاخر
این سالن در طبقه اول موزه قرار دارد و در آن انواع آلات موسیقی سنتی ایرانی نظیر انواع تار، سهتار، سنتور، سازهای آرشهای مانند کمانچه و ویلون و... به نمایش درآمده است. علاوه بر این سازها میتوانید آلات موسیقی ساخته شده توسط استاد ابراهیم قنبری مهر و همچنین سازهای اساتید بزرگ موسیقی سنتی مانند تارهای یحیی، سه تار میرزاعبدالله، سهتار ناصرالدین شاه و سنتور حسین ملک را تماشا کنید.
نمایشگاه تجهیزات تاریخ ضبط موسیقی
در این بخش دستگاههای ضبط موسیقی نظیر فنوگراف، انواع گرامافونهای کوکی، برقی، باطریدار و قابل حمل و مخصوص اتومبیل، نوارهای مغناطیسی، نوارهای کاست، دستگاههای ضبط سیمی و... به نمایش درآمدهاند. جالب است بدانید که بیشتر این دستگاهها ساخت کمپانیهای بزرگ و معروف آمریکایی و آلمانی هستند. هدف از تاسیس این بخش آشنایی با فرآیند پیشرفت صنعت ضبط صدا و موسیقی در دنیاست. این مجموعه بزرگ دربردارنده بیش از 42000 ساعت آثار صوتی ضبط شده در قالب صفحههای موسیقی، نوارهای ریل، نوار کاست، CD و DVD و همچنین عکسهای قدیمی هنرمندان بزرگ موسیقی است. این مجموعه بزرگ با آثار اهدایی از طرف مهندس محمدعلی گلشن ابراهیمی شکل گرفت و سپس افراد دیگری نظیر امیرحسین سلطان نیز آثاری را به این موزه اهدا کردند که دربردارنده آثار ضبط شده از سال 1284 خورشیدی تا امروز است.
مطالب مرتبط:
برای واندن سایر مطالب وارد مجله گردشگری منشور صلح پارسیان شوید.
جهت رزرو تور و سفر با شماره 02162714 در تماس باشید.
شما به این مطلب چه امتیازی میدهید؟