سفر کلید فهم زندگی است
img
تلگرام
img
واتساپ
img
موزه سینما تهران
حدود 170 سال پیش محمد شاه قاجار، نوه فتحعلی شاه قاجار که در تهران زندگی می کرد دستور داد تا در محله محمودیه امروزی کاخی به نام قصر محمدیه برایش بسازند؛ اما با مرگ وی، ساخت محمدیه نیمه کاره ماند. همزمان با ساخت کاخ، درباریان نزدیک به شاه هم در همان حوالی ا ۲۶ آذر ۱۴۰۳

معرفی موزه سینما تهران

حدود 170 سال پیش محمد شاه قاجار، نوه فتحعلی شاه قاجار که در تهران زندگی می کرد دستور داد تا در محله محمودیه امروزی کاخی به نام قصر محمدیه برایش بسازند؛ اما با مرگ وی، ساخت محمدیه نیمه کاره ماند. همزمان با ساخت کاخ، درباریان نزدیک به شاه هم در همان حوالی اقدام به ایجاد باغ و عمارت دیگری کردند. حسینعلی معیرالممالک -از دامادهای فتحعلی شاه، این باغ و عمارت را در محله باغ فردوس تهران ساخت که اکنون آن را به نام باغ فردوس می شناسیم. باغ فردوس تهران میزبان موزه سینما می باشد. این باغ دل انگیز به شیوه چهار باغ ایرانی طراحی شده و عناصر اصلی مثل چهار محور اصلی، آب، درخت، چهارگوش بودن محیط باغ، کوشک میانی در آن به چشم می خورد.

 

 

 

موزه سینما در خرداد ماه سال 1377 با تلاش های زنده یادان عباس کیارستمی، عزت الله انتظامی و هنرمندان دیگری مثل بهزاد رحیمیان، عزیز الله ساعتی در خیابان لاله زار تهران با هدف ثبت، نگهداری و حفظ میراث سینمای ایران آغاز به کار کرد. چند سال بعد در شهریور ماه 1381 موزه سینما با حضور سید محمد خاتمی رئیس جمهور وقت به مکانی کنونی خود، یعنی باغ فردوس تهران منتقل شد و آثار موجود در آن در عمارت قدیمی این باغ به نمایش درآمد. در حال حاضر موزه دارای 9 تالار با موضوعات متنوع از سینماست. در این تالارها گنجینه بزرگی از عکس های سینمای ایران، تجهیزات سینما، جوایز ارزنده بین المللی، وسایل شخصی هنرمندان بزرگ، آثار مربوط به سینمای کودک و سینمای دفاع مقدس به نمایش درآمده است. 

 

 

تالارها و نمایشگاه های موزه سینما

ساختمان موزه سینما از دو طبقه تشکیل شده است و مسیر بازدید شما از طبقه دوم، تالار آبی شروع و به خانه فرهاد در طبقه اول ختم می شود. در این بخش نگاهی کلی به بخش های مختلف موزه خواهیم داشت.

طبقه دوم موزه 

1- تالار آبی:

در این تالار، شما با تصاویر و اسنادی از تاریخچه ساختمان باغ فردوس، پیشینه شکل گیری سینمای ایران شامل پرده نقالی، شهر فرنگ، اولین تصویر برداری ها در سینمای ایران توسط میرزا ابراهیم خان عکاس باشی، اولین آگهی های مربوط به سینمای ایران، سینمای جهان و ابزار اولیه فیلم سازی آشنا خواهید شد.

 

 

2- تالار معاصران:

همانطور که از نام تالار پیداست، این بخش به معرفی هنرمندان معاصر در صنعت فیلم سازی می پردازد. آثار به نمایش درآمده در این تالار شامل تصاویری از فیلم های ایرانی و پشت صحنه های آنها، تصاویر کارگردان ها، فیلمبرداران و سایر عوامل پشت صحنه فیلم ها، ابزار آلات مورد استفاده در بخش گریم و چهره پردازی، پوستر برخی از فیلم ها می شود.

 

 

 

3- تالار بین الملل:

تالار بین الملل نمادی از موفقیت ها و ظهور سینمای ایران در کشور های دیگر است. در این تالار می توانید انواع جوایز جهانی برده شده توسط هنرمندان ایرانی مثل نخل طلای کن، خرس برلین  را ببینید. در کنار این جوایز با جشنواره های سینمایی ایران و 45 تندیس از جوایز تاریخ سینمای ایران آشنا خواهید شد.

 

 

طبقه اول موزه

نمایشگاه دفاع مقدس یکی از سالن های طبقه اول می باشد. برای طراحی این اتاق از اِلِمان های دوران جنگ مثل سیم خاردار، گونی های سنگر، ماسک اکسیژن استفاده شده است. در این نمایشگاه می توانید جوایز برده شده در ژانر سینمای جنگ، تصاویر کارگردان ها، نویسنده ها و افراد فعال در سینمای جنگ و دفاع مقدس و غرفه اختصاصی شهید آوینی را ببینید. تماشاخانه یکی دیگر از سالنهای این طبقه می باشد. در تماشاخانه می توانید به تماشای اولین فیلم های تاریخ سینمای ایران و جهان شامل تعدادی فیلم سیاه سفید، صامت بنشینید. علاوه بر تماشای فیلم، تعدادی سند درباره نخستین فیلم ها، نخستین کارگردانان، نخستین بازیگران و پرفروش ترین فیلم های تاریخ سینما در ایران و جهان و همچنین گاه شمار تاریخ سینمای ایران هم در این بخش می بینید.

 

 

 

نمایشگاه کودک یکی دیگر از تارهای باغ موزه سینما می باشد. در این نمایشگاه می توانید تصاویر هنرمندان و پیشکسوتان سینمای کودک و نوجوان و هنرمندان خردسال را ببینید. جالب ترین بخش این نمایشگاه ویترین عروسک های اصلی فیلم های عروسکی مثل کلاه قرمزی و پسر خاله، گلنار، دربدرها، شهر موش ها است که یاد دوره کودکی نسل های دهه 60 و 70 خورشیدی را زنده می کنند. نمایشگاه علی حاتمی از دیگر مجموعه های این موزه می باشد. در این نمایشگاه مجسمه های زنده یادان علی حاتمی و عزت الله انتظامی را خواهید دید که در حال تماشای فیلم حاجی واشنگتن (به کارگردانی علی حاتمی - 1361) هستند. علاوه بر مجسمه ها، لباس های استفاده شده در فیلم های این دو هنرمند (قبل و بعد از انقلاب) نیز به نمایش گذاشته شده است.

 

 

نمایشگاه نام آوران از دیگر تالارهای موزه می باشد. در این بخش یک اتاق وجود دارد که در آن ماکت بازیگران بزرگ ایرانی که در بخش های مختلف داخلی و بین المللی جوایز ارزنده ای کسب کرده اند و یا پیشکسوت هستند به نمایش درآمده است. خانه فرهاد نیز از دیگر مجموعه های باغ موزه سینما می باشد. این نمایشگاه یادبودی از خانه فرهاد است. فرهاد آهنگساز، نوازنده و خواننده پاپ و راک ایرانی که در سال 1382 در شهر پاریس درگذشت و در همان جا به خاک سپرده شد.

 

 

 مطالب مرتبط:

معرفی موزه قاجار تبریز

برای خواندن سایر وارد مجله گردشگری منشور صلح پارسیان شوید.

جهت رزرو تور و سفر با شماره 02162714 در تماس باشید.

جهت رزرو بلیط هواپیما کلیک کنید.

شما به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

(5/5)

ارسال دیدگاه

لغو پاسخ