آشنایی با پناهگاه حقیقت پاتایا | The Sanctuary Of Truth
پناهگاه حقیقت قلعه ای ست تماما چوبی که در شهر پاتایا واقع شده است و هنر سنتی کشور تایلند را در زمینه چوب تراشی به رخ می کشد. در طراحی این مکان از مضامینی همچون هنر، فرهنگ و ایمان الهام گرفته اند و فلسفه نیز نقش مهمی در ساخت این بنا داشته است؛ به عنوان مثال استفاده از چوب در بدنه پناهگاه حقیقت، پوسیدگی بخش های مختلف قلعه به مرور زمان و جایگزین شدن شان با چوب های نو، به مسائلی مانند گذر زمان، فرسایش در طبیعت و رنج همیشگی انسان در این دنیا اشاره دارد. بسیاری از مردم از پناهگاه حقیقت به عنوان یک معبد یاد می کنند؛ اما باید بدانید که این سازه به هیچ مذهب خاصی تعلق ندارد و سازندگان این بنا، آن را یک قلعه - موزه معرفی می کنند. دلیل اتلاق عنوان معبد به این سازه آن است که نمادها و تندیس های بسیاری از ادیان سنتی تایلند مثل بودایی و هندویسم در جای جای بنا دیده می شوند. همین موضوع سبب شده تا حتا گاهی آیین های مذهبی هم در این مکان برگزار شود.
پناهگاه حقیقت با الهام از معماری پادشاهی آیوتایا (Ayutthaya Kingdom: بین سال های ۱۳۵۱–۱۷۶۷) ساخته شده است؛ معماری که در نگاه اول حس بازدید از یک بنای تاریخی را در ذهن تداعی می کند، اما نکته جالب اینجاست که علی رغم تصور، این سازه قدمت چندانی ندارد. ساخت پناهگاه حقیقت در سال 1981 و در زمان پادشاهی بومیپول آدولیاده (Bhumibol Adulyadej) آغاز شد و تا به امروز به طول انجامیده است. پناهگاه حقیقت به همت یک میلیونر تایلندی به نام لک ویریافان (Mr. Lek Viriyahphan) و همسرش، خانم پرافای (Mrs. Praphai) ساخته شده است.
بخش های مختلف پناهگاه حقیقت
سالن شرقی
سالن شرقی به اهمیت خانواده می پردازد و بیانگر آن است که خانواده فقط با عشق و اهمیت دادن اعضا به یکدیگر پایدار می ماند. در این سالن تندیسی از پدر و مادر به چشم می خورد؛ کسانی که تولد فرزندان شان را رقم می زنند و با عشق و توجه، به پرورش آن ها می پردازند. عشق پدر و مادر چنان عظیم و خالص است که هیچ احساسی را نمی توان با آن قیاس کرد و این عشق نشان دهنده پیوند میان انسان ها و معجزات معنوی ست که برای بشر رقم خورده است. همچنین مجسمه چوبی اعضای یک خانواده را هم در این بخش از معبد می توان مشاهده کرد که باز هم بر ارزش و اهمیت خانواده پافشاری می کند.
سالن غربی
تالار غربی معبد از چهار عنصر اصلی حیات یعنی خاک، باد، آب و آتش می گوید که منبع هر چیزی در کره زمین هستند. در این سالن تندیس خدایان هندو به چشم می خورد که بر چهار عنصر حیات فائق آمده اند و آن ها را تحت تملک خود دارند:
سالن جنوبی معبد
در این سالن به سیاره ها، خورشید و ماه توجه شده است که بر نحوه زندگی تاثیر می گذارند و بیانگر وابستگی همه اشیا و موجودات زنده در دنیا هستند. در سالن جنوبی مجسمه های چوبی و کنده کاری هایی مربوط به خدایانِ خورشید، ماه و دیگر سیاره ها به چشم می خورد. گفته می شود که خدایانِ هر کدام از سیاره ها، بر روی انسان ها تاثیر می گذارند. به عنوان مثال خدای خورشید بر وضعیت انسان تاثیر می گذارد و ماه احساسات را، مریخ شعور را، عطارد مهربانی را، مشتری خرد و هوش را، زهره ثروت را و زحل رنج را در کنترل خود دارد.
فضای بیرونی معبد
از ورودی محوطه تا ساختمان اصلی فاصله زیادی وجود دارد و در این بین، دیدنی های جالبی قرار گرفته اند؛ درختان با برگ های طلایی یکی از آن ها هستند. در محوطه پناهگاه حقیقت، دو درخت با برگ های مصنوعی طلایی وجود دارد که گفته می شود یادواره دو پادشاه از دست رفته تایلند هستند. بسیاری از بازدیدکنندگان، با پرداخت هزینه ای، برگ طلایی رنگی را از مسئولان خریداری می کنند و نام و دلنوشته ای بر رویش می نویسند و آن را بر روی درخت ها نصب می کنند.
بازدیدکنندگان پس از تماشا یا ثبت نوشته ای به روی برگ های طلایی، باید به راهشان ادامه دهند و راه پله ای به سمت پایین را طی کنند تا به ساختمان پناهگاه حقیقت برسند. البته پیش از رسیدن به بخش پایینی، گردشگران می توانند از نقطه ای مرتفع، به تماشای این ساختمان باشکوه بایستند که گویی بر روی خلیج تایلند غوطه ور است. در ادامه راه با پایین رفتن از مسیر چوبی، می توان از حیوانات جالبی مانند بز و خرگوش بازدید کرد و از فضای سبز این محوطه لذت برد که زیبایی محیط را دوچندان کرده است. همچنین شاخابه ای از خلیج تایلند در این بخش از محوطه پناهگاه به چشم می خورد و می توان در اینجا از قایق سواری آرام در طبیعت سرسبز لذت برد.
مطالب مرتبط:
برای خواندن سایر مطالب وارد مجله گردشگری منشور صلح پارسیان شوید.
جهت رزرو تور و سفر به تایلند با شماره 02162714 در تماس باشید.
جهت رزرو بلیط هواپیما کلیک کنید.
شما به این مطلب چه امتیازی میدهید؟