دریاچه سوان ایروان
تنها کافیست یک ساعتی از شهر ایروان دور شویم تا به جاذبه زیبا و معروف ارمنستان برسیم. سوان نه تنها بزرگ ترین دریاچه این کشور، بلکه بزرگ ترین پهنه آبی در سرزمین های قفقاز است و با عنوان «چشمان آبی ارمنستان» شهرت دارد. وسعت کل دریاچه سوان و حوضه آبریزش را در حدود 5 هزار کیلومترمربع ارزیابی می کنند و جالب آن که این محدوده به تنهایی یک ششم از مساحت کل ارمنستان را به خودش اختصاص داده است. باید بدانید دریاچه سوان در یک پارک ملی به همین نام قرار دارد. وسعت خود دریاچه سوان به تنهایی 1,360 کیلومترمربع است و طول و عرضی 74 × 32 کیلومتری و حجمی برابر با 33.2 کیلومتر مکعب دارد. در مجموع دریاچه سوان از دو بخش تشکیل شده که در شمال غربی و جنوب شرقی قرار دارند. بخش بزرگتر که در جنوب شرقی قرار گرفته، حداکثر عمقش 39.92 متر است در حالی که عمق بخش کوچک تر در شمال غربی به 85.9 متر نیز می رسد. در کل میانگین عمق دریاچه سوان برابر با 26.8 متر است. آب بزرگ ترین دریاچه ارمنستان از 28 رودخانه و جریان مختلف تغذیه می شود؛ اما تنها 10 درصد از آب دریاچه توسط رودخانه هرازدان (Hrazdan) خارج شده و 90 درصد باقی آن تبخیر می شود.
البته ویژگی های شاخص سوان تنها همین ها نیست، این دریاچه 1900 متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد و بنابراین یکی از بزرگ ترین دریاچه های آب شیرین و کوهستانی در کل قاره اوراسیاست. همچنین باید توجه داشته باشید که اهمیت دریاچه سوان تنها در عناوین و اعداد خلاصه نمی شود و بیش از 90 درصد صید ماهی و 80% صید خرچنگ ارمنستان از این دریاچه تامین می شود.
دیدنی و تفریحات دریاچه سوان
1- سواحل دریاچه سوان
از آن جا که ارمنستان به هیچ دریایی راه ندارد، در نتیجه می توان دریافت سواحل دریاچه سوان که بزرگ ترین پهنه آبی این کشور است چقدر می تواند مورد توجه ارمنی ها باشد. در طی سال های مختلف، اقامتگاه ها و هتل های بسیاری در کناره دریاچه احداث شدند و ساحلی اختصاصی در اختیار مسافران خود قرار دادند. تا مدتی این روال ادامه داشت تا آن که در سال 2011 دولت ارمنستان متعهد شد از این روند جلوگیری کرده و فضایی را ایجاد کند تا همه اقشار مردم ارمنستان بتوانند از دریاچه سوان استفاده کنند. به این ترتیب سواحل عمومی بسیاری در دور تا دور دریاچه سوان ایجاد شدند و امروزه در هر کدام امکانات و خدمات رفاهی مناسبی به چشم می خورد. اقامتگاه های ساحلی، زمین های بازی کودکان و زمین های ورزشی، پارکینگ رایگان، سرویس بهداشتی، خدمات درمانی، ماموران غریق نجات از جمله چیزهایی است که در سواحل عمومی سوان وجود دارند.
2- صومعه سواناوانک | Sevanavan
یکی از معروف ترین جاذبه های ارمنستان، صومعه سواناوانک است که در شبه جزیره دریاچه سوان قرار دارد. بسیاری خود را به دریاچه سوان می رسانند تا این صومعه را از نزدیک ببینند و در واقع با یک تیر، دو نشان بزنند. قدمت این صومعه تاریخی و مورد توجه کشور ارمنستان، به قرن نهم میلادی بر می گردد، زمانی که شاهدخت مریم -دختر پادشاه وقت- دستور ساخت صومعه سواناوانک را داد. این صومعه مجموعه ای از دو کلیساست که گنبدهایی هشت ضلعی دارند و بسیار به یک دیگر شبیه اند.
3- صومعه هایراوانک | Hayravank Monastery
صومعه مشهور و تاریخی دیگری در بخش شمال شرقی دریاچه سوان به چشم می خورد که بازدید از آن را نیز نمی توان از دست داد. صومعه هایراوانک درست در نزدیکی روستای کوچکی به همین نام قرار گرفته و پیشینه اش به قرن 9 تا 12 میلادی باز می گردد. این مجموعه رهبانی چند ساختمان مانند کلیسا، نمازخانه و سالن انجمن را در خود جای داده است.
4- قبرستان نوراتوس | Noratus Cemetery
اگر به بخش غربی دریاچه و 40 کیلومتری شهر سوان برویم، به روستایی تاریخی و با اهیمت خواهیم رسید که به سبب گورستان متفاوتش مشهور است. قبرستان نوراتوس، مجموعه ای از 900 خاچکار یا چلیپاسنگ بی نظیر است که قدمت برخی از آن ها به قرن دهم میلادی بر می گردد. باید بدانید که با بازدید از نوراتوس، در واقع بزرگ ترین مجموعه خاچکارهای جهان را پیش روی خود خواهید دید. قسمت جالب توجه درباره این چلیپا سنگ ها این است که هر کدام به نقش و نگاری متفاوت آراسته شده اند و طرح های هر کدام منحصر به فرد است. همچنین خوب است بدانید که خاچکارها یکی از اصلی ترین نمادهای تاریخی کشور ارمنستان هستند و چکیده ای از فرهنگ و هنر این مرز و بوم محسوب می شوند .
5- کلیسای سنت جیکوب | St. Jacob's Church
درست در نزدیکی صومعه تاریخی و جذاب سواناوانک، کلیسای سیاه رنگ و کوچک دیگری در شهر سوان به چشم می خورد که گرچه به پای رقیب خود نمی رسد، اما ارزش بازدیدی کوتاه مدت را دارد. این کلیسا تماما از سنگ توف مشکی ساخته شده و اغلب اوقات خلوت و دنج است. شما همچنین می توانید راهب های کلیسا را در حین کار و انجام وظایف شان ببینید.
6- شنا و آب تنی
در این دریاچه وسیع که حکم دریای ارمنستان را دارد، می توانید به سراغ اولین و محبوب ترین تفریح آبی یعنی شنا بروید. تنها کافیست که خود را به یکی از سواحل عمومی دریاچه برسانید و با خیال راحت در آب دریاچه شنا کنید. خیال تان از بابت امنیت این سواحل راحت باشد، چرا که در تمام سواحل عمومی غریق نجات ها حضور دارند.
7- آفتاب گرفتن
در ساحل سوان فرصت آن را دارید که بدن خود را میهمان آفتاب و گرمای دلپذیر کنید. البته در نظر داشته باشید، از آن جا که سوان دریاچه ای مرتفع و کوهستانی است، حتی در تابستان ها هم هوا چندان گرم نمی شود. بنابراین آفتاب گرفتن برای فصل های دیگر، چندان منطقی به نظر نمی رسد.
8- جت اسکی و قایق سواری
در سواحل عمومی دریاچه سوان، اسکله هایی خواهید دید که قایق های موتوری و جت اسکی ها را در اختیار مسافران قرار می دهند.
9- پاراگلایدر سواری
تمام تفریحات زمینی و آبی را امتحان کرده اید و این بار به دنبال هیجانی تازه و مناظری چشمگیر هستید؟ پاراگلایدر جواب خوبی برای هیجان طلبی شما خواهد بود. به این روش نه تنها پرواز را در آسمان ارمنستان تجربه می کنید، بلکه دریاچه سوان و مناظر اطرافش را از زاویه ای تازه و جذاب خواهید دید. در طی ماه های جولای تا سپتامبر (حدود اوایل تیر تا اوایل مهر) زمان مناسبی برای پاراگلایدر سواری بر فراز سوان خواهد بود. تورهای پاراگلایدر سواری را باید در خود شهر ایروان خریداری کنید. با هزینه ای که برای این تورها می پردازید، خدماتی چون رفت و برگشت از محل، پرواز 20 تا 30 دقیقه ای و عکاسی در آسمان به شما تعلق می گیرد.
مطالب مرتبط:
معرفی خوراکی های معروف ارمنستان
برای خواندن سایر مطالب وارد مجله گردشگری منشور صلح پارسیان شوید.
جهت رزرو تور و سفر به ارمنستان با شماره 02162714 در تماس باشید.
جهت رزرو بلیط هواپیما کلیک کنید.
شما به این مطلب چه امتیازی میدهید؟