معرفی کاخ دلماباغچه | Dolmabahçe Sarayı
کاخ دولماباغچه استانبول بین سالهای ۱۸۴۳ و ۱۸۵۶، بدستور سلطان عبدالمجید یکم، ۳۱امین پادشاه عثمانی، ساخته شدهاست. این قصر عثمانی که بین سالهای 1889 تا 1909 مرکز اصلی اداری امپراتوری عثمانی بود در حال حاضر یکی از اصلی ترین جاذبه های گردشگری شهر استانبول محسوب می شود و بازدیدکنندگان فراوانی را از سراسر دنیا به سوی خود جذب می کند. کاخ دلماباغچه با 250 هزار متر مربع در قسمت اروپایی استانبول ودر کنره غربی تنگه بسفر قرار قرار گرفته است. دلما در زبان ترکی بهمعنی «پُر» یا «پر شده» و باغچه بهمعنای باغ است.
ساخت کاخ دولما باغچه هزینههای فراوانی روی دست پادشاه وقت گذاشت؛ بنا بر اطلاعات تاریخی موجود، مبلغی معادل با ۳۵ تن طلا برای ساخت این کاخ هزینه شده است، مبلغی که طبق معادلسازی، معادل ۱٫۵ بیلیون دلار در سال ۲۰۱۳ بوده است. گفته میشود که هزینه ساخت کاخ دولما باغچه برابر با یک چهارم از مالیات سال بود و پادشاه عثمانی برای ساخت آن، بخشی از این مبلغ را از کشورهای اروپایی قرض و بخش دیگر آن را با چاپ مقدار کلانی پول تامین کرد. قرضی که برای ساخت کاخ دولما باغچه بر دوش حکومت عثمانی قرار گرفت، منجر به کنترل اقتصادی این حکومت توسط قدرتهای اروپایی شد، واقعهای که در نهایت فروپاشی این پادشاهی مقتدر را رقم زد.
پس از انقلاب ترکیه و قانونگذاری جدید، مالکیت کاخ دولما باغچه در سوم مارس ۱۹۲۴ به میراث ملی جمهوری ترکیه منتقل شد. اهمیت این قصر در زمان پس از پایان امپراطوری عثمانی و جنگ جهانی اول نیز ادامه داشته و آتاتورک در سالهای نخست تاسیس جمهوری در ترکیه از این قصر به عنوان محل اقامت خود در استانبول استفاده کرده و در روز دهم نوامبر سال ۱۹۳۸ میلادی نیز در همین محل درگذشت.
کاخ دلما باغچه از ۲۸۵ اتاق، ۴۴ سالن، ۶ حمام ترکی و ۶۸ سرویس بهداشتی تشکیل شده است. این کاخ اسکلهای ۶۰۰ متری دارد و دو ورودی به دو حیاط آن متصل میشوند. کاخ دلماباغچه از سه بخش اصلی آپارتمانهای اداری، سرسرای تشریفات و حرمسرای امپراتوری تشکیل شده است. طراحی این کاخ، ترکیبی از چند سبک متفاوتِ باروک، نئوکلاسیک و روکوکو با معماری سنتی عثمانی را به نمایش میگذارد. این کاخ با دیوارهای داخلی آجری، دیوارهای خارجی سنگی و کف چوبی ساخته شده است.
کاخ دلما باغچه از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که شامل : سلام علیک، سالن مدحال، اتاق دبیرخانه، سالن سفرا، اتاق سرخ، راه پله کریستالی، زولوچین، حرم سرا، تالار آبی ، تالار صورتی، کتابخانه، اتاق آتاترک می باشد. در ادامه مطلب عکسهایی از قسمت های مختلف این کاخ سلطنتی ارائه شده است. با منشور صلح همراه باشید.
مطالب مرتبط:
برای خواندن سایر مطالب وارد مجله گردشگری منشور صلح پارسیان شوید.
جهت رزرو تور و سفر با شماره 02162714 در تماس باشید.
شما به این مطلب چه امتیازی میدهید؟