سفر کلید فهم زندگی است
img
تلگرام
img
واتساپ
img
برج میدن یا برج دختر استانبول، ساختمانی کوچک اما فریبنده است که بر روی جزیره ای کوچک در میان تنگه بسفر جای گرفته است و یکی از جاذبه های محبوب استانبول به شمار می رود. این برج که با نام لیندر و دامالیس هم شناخته می شود، قدمتش به دوران بیزانسی ترکیه، یعنی ن
برج میدن یا برج دختر استانبول، ساختمانی کوچک اما فریبنده است که بر روی جزیره ای کوچک در میان تنگه بسفر جای گرفته است و یکی از جاذبه های محبوب استانبول به شمار می رود. این برج که با نام لیندر و دامالیس هم شناخته می شود، قدمتش به دوران بیزانسی ترکیه، یعنی ن ۵ آذر ۱۴۰۳

برج دختر | KIZ KULESI

برج میدن یا برج دختر استانبول، ساختمانی کوچک اما فریبنده است که بر روی جزیره ای کوچک در میان تنگه بسفر جای گرفته است و یکی از جاذبه های محبوب استانبول به شمار می رود. این برج که با نام لیندر و دامالیس هم شناخته می شود، قدمتش به دوران بیزانسی ترکیه، یعنی نزدیک 1000 سال پیش بر می گردد و در زمان های مختلف کاربری های مختلفی داشته است؛ زمانی به عنوان محل دریافت عوارض، در دوره ای به عنوان برج دفاعی و زمانی نیز به عنوان فانوس دریایی کاربرد داشت. همچنین در دوره هایی در قرن 19 میلادی، به عنوان بیمارستان موقتی و ایستگاه رادیویی مورد استفاده قرار می گرفت. در حال حاضر این برج به عنوان یکی از موزه های استانبول شناخته می شود و در اتاق خود میزبان رستورانی نُقلی و دوست داشتنی است.

 

 

 

 

از آن جا که از تولد برج دختر، بیش از 1000 سال می گذرد، طبیعی است که در این دوره طولانی فراز و نشیب های بسیاری را پشت سر گذاشته باشد. این برج زمانی تنها ارتفاعی 9 متری و شکلی مربعی داشت؛ اما بر حسب گذر زمان، تغییرات بسیاری یافت و امروزه وقتی به سراغ برج میدن بروید، با چیزی متفاوت از شکل اولیه آن مواجه می شوید. برج دختر امروزه سازه ای مربعی در پایه است که قدری بالاتر به بالکنی هشت ضلعی مزین می شود. درست در بالای تنها اتاق برج نیز گنبدی سنگی به چشم می خورد که در مرکز آن میله ای مرتفع قرار گرفته است. امروزه ارتفاع کلی برج با احتساب میله به 23 متر می رسد و بدنه برج نیز از بتن ساخته شده است.

 

 

 

 

اگر خود را به اسکله اوسکودار استانبول برسانید، به راحتی می توانید با قایق ها فاصله 200 متری تا برج میدن را پشت سر بگذارید و به این سازه زیبا و سفید رنگ برسید. وارد برج و موزه دختر شوید؛ در این بخش با مشاهده نقاشی های دیواری و بزرگ می توانید همزمان از داستان های برج دختر سر در بیاورید و سپس از پله ها بالا بروید و برای صرف غذایی متفاوت در رستوران برج بنشینید. یکی دیگر از ویژگی های برج دختر آن است که به شما این امکان را می دهد تا از بالای برج و یا با استفاده از دوربین های دوچشمی کنار جزیره، به تماشای شهر استانبول مشغول شوید. 

 

 

 

برخی از منابع می گویند چند سال پس از احداث این برج، در سال 341 پیش از میلاد، یکی دیگر از فرماندهان یونانی به نام چارلز، درست در همین محل و بر بالای ستون های مرمرین برج، مقبره ای به یاد همسر از دست رفته اش بنا کرد. در طی آن سال ها برج مورد نظر معماری خاصی نداشت تا آن که هزار و اندی سال از این وقایع فاصله گرفت. در سال 1110 میلادی، امپراتور وقت روم شرقی، آلکسیوس یکم دستور ساخت دو برج مراقبت را در تنگه بسفر صادر کرد. محل ساخت یکی از آن ها منطقه مانگانا (Mangana) (محل کنونی کاخ توپکاپی و بخش اروپایی استانبول) و دیگری در جزیره کوچک و نزدیکی ساحل آسیایی در نظر گرفته شد. در واقع هدف آلکسیوس یکم ایجاد برج مراقبتی بود که رفت و آمد کشتی های خارجی را کنترل کند. برجی که بر روی جزیره ساخته شد، ساختمانی چوبی بود که با دیواری سنگی محافظت شده و با زنجیری آهنی به برج دیگر در مانگانا متصل می شد. خود برج نیز با دیواری دفاعی به ساحل وصل می شد. جالب آن که امروزه بخش هایی از این دیوار درون آب باقی مانده اند. 

 

 

پس از آن که امپراتوری عثمانی قسطنطنیه را فتح کرد، دستور داد تا برج دختر استانبول را با سنگ بازسازی کنند و چندین توپ درون آن قرار دهند تا به وقت نیاز، کشتی ها و قایق های دشمن را مورد هدف قرار دهند. با این همه از برج بیشتر به عنوان برج دیده بانی و محلی برای برگزاری تشریفات نظامی استفاده می کردند. چیزی که در حال حاضر از معماری برج به جا مانده، یادگاری از بازسازی و رسیدگی ها در دوره عثمانی است. چرا که این برج فراز و نشیب بسیاری را پشت سر گذاشت و بارها تخریب شد. به طور مثال در سال 1510 میلادی بود که برج دختر در اثر زلزله ای شدید نابود شد؛ اما چیزی نگذشت که به دستور امپراتور وقت، سلطان سلیم، خسارات آن برطرف شد. پس از آن برج میدن با شکل و شمایل جدیدش، کاربری جدیدی هم پیدا کرد و این بار به عنوان فانوس دریایی به کار رفت. توپ های موجود در جزیره نیز وجهه جنگ طلبانه خود را از دست دادند و در مقابل از آن ها به هنگام جشن و شادی استفاده می کردند. مثلا هنگامی که سلطان سلیم به قصد تاج گذاری وارد استانبول می شد، در مراسم جشن و پایکوبی توپ در کردند. 

 

 

 

در سال های 1830-1831 میلادی وَبا در میان مردم منطقه شهر قسطنطنیه شیوع پیدا کرد و برج دختر وظیفه ای جدید به عهده گرفت. این بار برج میدن شاهد زخم ها و دردهای افراد مبتلا به وبا بود، چرا که از این برج به عنوان محلی برای قرنطینه بیماران استفاده کردند؛ اما این وظیفه زودهنگام دیری نپایید و در سال 1832 میلادی بار دیگر برج میدن مورد توجه امپراتور قرار گرفت و به دستور سلطان محمود دوم، برج دختر را بازسازی کردند. در این زمان به دستور سلطان، به زیباسازی برج دختر نیز مشغول شدند و خطاطی ها و تصاویری از نشان سلطان را بر سر در و بخش مرمرین برج اضافه کردند. 

 

 

مطالب مرتبط:

10 شهر توریستی ترکیه

برای خواندن سایر مطالب وارد مجله گردشگری منشور صلح پارسیان شوید.

جهت رزرو تور و سفر به استانیول با شماره 02162714 در تماس باشید.

جهت رزرو بلیط هواپیما کلیک کنید.

شما به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

(5/3)

ارسال دیدگاه

لغو پاسخ