سفر کلید فهم زندگی است
img
تلگرام
img
واتساپ
img
بلک فرایدی
بلک فرایدی (Black Friday) یا حراج جمعه در آمریکا روز بعد از روز شکرگزاری است که عملاً آخرین جمعهٔ ماه نوامبر به‌شمار رفته و آغاز آیین خرید برای کریسمس حساب می‌شود. در واقع جمعهٔ سیاه، یک روز تعطیل نیست، اما اکثر شرکت‌ها این اجازه را به کارکنان خود می‌دهند ۲۷ آبان ۱۴۰۳

بلک فرایدی 

بلک فرایدی (Black Friday) یا حراج جمعه در آمریکا روز بعد از روز شکرگزاری است که عملاً آخرین جمعهٔ ماه نوامبر به‌شمار رفته و آغاز آیین خرید برای کریسمس حساب می‌شود. در واقع جمعهٔ سیاه، یک روز تعطیل نیست، اما اکثر شرکت‌ها این اجازه را به کارکنان خود می‌دهند که این روز را مرخصی گرفته و به خرید سال نو بپردازند. سال‌ها است که این روز، شلوغ‌ترین روز برای فروشنده‌ها است. هر چند آمریکای شمالی محل اصلی رخداد این سنت است، اما همچون بسیاری از سنت‌های دیگر این منطقه، این سنت نیز به کشورهای دیگر سرایت کرده‌است. این روز به قدری اهمیت دارد که فروشگاه‌ها پیش از ساعت ۴ صبح کار خود را آغاز کرده و مردم از همان زمان برای خرید به فروشگاه هجوم می‌آورند و باید تا پیش از آغاز شب خرید کرده باشند.

 

 

 

اولین بار عبارت جمعه سیاه در سال ۱۸۶۹ به کار برده شد. روزی که به رسوایی طلا نیز مشهور است. سقوط قیمت طلا باعث وحشت در بازار بورس و اوراق بهادار آمریکا و درنتیجه باعث ضربه به اقتصاد آمریکا شد. پس از آن، از سال ۱۹۵۲ به بعد این روز بیش‌ترین ترافیک را در سطح شهر و بیش‌ترین مقدار خرید از سمت مردم را داشته است. ازدحام زیاد در این روز باعث به وجود آمدن هرج‌ومرج و شلوغی در شهر شد از این رو پلیس‌ها این روز را جمعه سیاه نامیدند. از طرف دیگر فروشنده‌ها از این روز بیش‌ترین استفاده را کردند و تمام آن روز سود خود را با رنگ مشکی (قانونی در حسابداری) مشخص کردند و آمارها نشان می‌داد که هیچ فروشنده ای در این روز ضرر نکرده است. به‌تدریج برای سود بیش‌تر و ایجاد رقابت بین فروشگاه‌ها تخفیف‌های زیادی روی محصولات گذاشته شد و به‌تدریج این جمعه سیاه، مفهوم و جنبه مثبتی برای مردم پیدا کرد.درنهایت هم به روزی محبوب تبدیل شد که کالاها بیش‌ترین تخفیف‌ها را به خود می بینند و فروشندگان و خریداران هر دو سود می‌کنند و راضی هستند.

 

 

یکی از اتفاقات معمول در حراج جمعه سیاه خشونت مشتریان نسبت به یکدیگر برای به‌دست آوردن اجناسی است که تخفیف بسیار بالایی خورده باشند. برای مثال در سال ۲۰۰۶ بیش از هفت گزارش خشونت در بلک فرایدی در امریکا منتشر شده بود که در آن‌ها ۹۸ نفر در جدال برای به‌‌‌‌دست آوردن محصولات دلخواه‌اشان زخمی شده بودند.

 

 

بلک فرایدی در آمریکا

از آنجایی‌که این کشور اصلی‌ترین برگزارکننده حراج بلک فرایدی و منشأ آن است، آخرین جمعه ماه نوامبر در آن حال و هوایی ویژه‌ای دارد. تقریباً می‌توان گفت هیچ‌یک از فروشگاه‌های آفلاین و آنلاین آمریکا نیست که در این روز کالاهای خود را با تخفیف به فروش نرساند؛ زیرا اگر فروشگاهی با موج و شلوغی تخفیف‌های این روز همراه نشود باید قید فروش محصولات خود را زده و دست‌کم یک هفته‌ای را با ضرر و زیان سر کند. فروشگاه‌هایی که در آمریکا به حراج بلک فرایدی می‌پردازند را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد. دسته اول فروشگاه‌های خرده‌فروش و نمایندگی‌های برندها، دسته دوم فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ و در آخر فروشگاه‌های آنلاین.

 

 

در فروشگاه‌های حقیقی از ایالت‌هایی که بهترین پیشنهادها را ارائه می‌دهند می‌توان ب تگزاس، نوادا (شهر لاس وگاس)، کالیفرنیا (شهر لس آنجلس)، مینه سوتا (شهر مینیاپولیس) و فلوریدا (شهر اورلاندو) اشاره کرد. در این بین نیویورک با نزدیک به ۷۶ هزار مغازه خرده‌فروشی و ۹ فروشگاه زنجیرهای و همچنین ایالت تگزاس با بیش از ۳۰ هزار فروشگاه خرده‌فروشی و بیش از ۶۰ فروشگاه زنجیره ای که از بزرگ‌ترین مراکز خرید آمریکا هستند.

 

 

بلک فرایدی در ایران

در ایران فروشگاه‌های اینترنتی و همچنین فروشگاه‌های کوچک و خرده‌فروشی‌ها، به‌این مورد توجه داشته و تخفیفاتی را ارائه می‌دهند. رقابت فروشگاه‌ها در این روز باعث واقعی بودن بیشتر تخفیف‌ها شده‌است. همچنین گاهی برخی فروشگاه‌های اینترنتی از یک هفته قبل با ایمیل‌ها و پیامک‌هایی به اطلاع مردم می‌رسانند که فروش هیجان انگیز در این روز آغاز خواهد شد.

 

 

بلک فرایدی ترکیه

کشور توریستی ترکیه با داشتن مراکز خرید فراوان اصلی ترین مقصد گردشگری در روزهای بلک فرایدی محسوب می شود. مراکز خرید شهرهای مختلف این کشور از جمله استانبول و وان که مقاصد اصلی سفر گردشگران ایرانی هست معمولا با ارایه تخفیف های مناسب خریداران را به سوی خود جذب می کنند. مراکز خرید زیر تعدادی از ارایه دهندگان تخفیف هستند:

  • مرکز خرید جواهیر
  • مرکز خرید فروم
  • مرکز خرید ایستینیه پارک
  • مرکز خرید ونیزیا
  • مرکز خرید زورلو
  • مرکز خرید عمار
  • مراکز خرید در بازار خیابان استقلال
  • مراکز خرید در خیابان بغداد استانبول
  • مرکز خرید کاله اوت لت سنتر استانبول
  • مرکز خرید اوت لت سنتر اولیویوم

 

 

مطالب مرتبط:

جشن هالووین

برای خواندن سایر مطالب وارد مجله گردشگری منشور صلح پارسیان شوید.

جهت رزرو تور و سفر به استانبول با شماره 0216214 در تماس باشید.

جهت رزرو بلیط هواپیما کلیک کنید.

شما به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

(5/2)

ارسال دیدگاه

لغو پاسخ