آشنایی با جالب ترین فستیوال های جهان
1- توماتینا - اسپانیا
شهر باونول در ایالت والنسیا اسپانیا همه ساله در آخرین چهارشنبه آگوست میزبان یکی از مشهورترین فستیوال های جهان یعنی توماتینا است.
تاریخچه ی این جشنواره ی جالب به آخرین چهارشنبه ی اگوست سال 1945 برمی گردد. روزی که در آن برخی از جوانان می خواستند توجه کله گنده هایی که در یک رژه شرکت می کردند را به خود جلب کنند. این کله شقی آن ها باعث می شود تا یکی از شرکت کنندگان در رژه به زمین بخورد. این موضوع سبب خشم بسیار آن فرد می شود و در نهایت دعوایی در میان جمعیت رخ می دهد. در این دعوا که سلاحش از یک بازار میوه در همان نزدیکی تامین شد، جوانان از گوجه فرنگی به عنوان اصلی ترین اسلحه استفاده کردند که با شدت و قدرت به این طرف و آن طرف پرتاب می شد. این دعوا و این پرتاب گوجه فرنگی در نهایت با مداخله پلیس به پایان رسید.
این دعوا آن قدر جالب شد که بعد از آن هر سال جوانان آن را با عنوان یک جشن برگزار کردند و امروز شاهد برگزاری مراسمی با عنوان توماتیا (La Tomatina) هستیم.
2- کارناوال - برزیل
کارناوال بزریل را می توان بزرگترین فستیوال جهان نامید که همه ساله به مدت یک هفته در شهرهای مختلف برزیل برگزار می شود. این جشنواره که به جشن ملی برزیل نیز شهرت دارد شادی و نشاط را به مردم هدیه می دهد. آن طور که از نظرات کاتولیک ها بر می آید، کارناوال برزیل جشنی است برای رهایی از شر بدی ها و ناپاکی ها. در این جشن گروه های مختلفی از قبل برنامه های خاصِ خود را آماده می کنند و در روز مراسم، با لباس ها و گریم های مخصوص، آن را اجرا می کنند. یکی از اصلی ترین برنامه های این کارناوال، رقص سامباست که نمادی از شخصیت ملی برزیل است و توسط گروه های مختلف برگزاری می شود.
3- سال نو چینی
سال نو چینی مهمترین جشن و تعطیلات در چین است که سالانه در ماه فوریه برگزار می شود. مردم چین در 16 روز آداب و روسوم سنتی خود را جشن می گیرند.
برای مثال چینی های بودایی، از خوردن گوشت در این روز خودداری می کنند و یا برخی بوداییان بر این باورند که استفاده از کارد و روشن کردن آتش در این روز اصل خوش یمن نیست. حتی چینی ها هم مانند ما ایرانیان در این روز به دیدار بزرگ ترها و خانواده ها می روند. این جشن به طور سنتی با آتش بازی، لباس های محلی و اژدها های شناور همراه است. در اولین روز سال نو چینی، رقص شیر انجام می شود. این رقص یکی از کهن ترین آیین ها در چین است و برخی خانواده ها، برای از بین بردن ارواح، این گروه ه عروسگ گردان را به خانه هایشان دعوت می کنند تا با رقص بد شانسی را از بین ببرند.
4- فستیوال گِل - کره جنوبی
یکی از معروف ترین جشنواره های کره جنوبی، گِل درمانی در شهر بوریئونگ (Boryeong) است که هر سال در فصل تابستان انجام می شود. فستیوال گِل برای اولین بار در سال 1998 برگزار شد و کم کم موجب گردید تا گردشگران بسیاری از سراسر جهان برای شرکت در آن به شهر بوریئونگ بیایند. گِل مورد استفاده در این فستیوال از زمین های گلی این شهر تامین می شود و مملو از مواد معدنی مفید است. این گِل در ساخت مواد آرایشی نیز استفاده می گردد و در اصل برگزاری این فستیوال راهی برای بازاریابی لوازم آرایشی بوریئونگ به شمار می رود.
فستیوال گل در دو هفته برگزار می شود و روز های پایانی هفته ی دوم از محبوبیت بیشتری برخوردار هست.
5- فستیوال برف و یخ - چین
فستیوال برف و یخ چین هرساله از تاریخ 5 ژانویه به مدت یک ماه برگزار می شود. این فستیوال که در شهر هاربین برگزار می شود شهروندان و گردشگران را گرد هم می آورد تا آثار خارق العاده ای از یخ را خلق کنند. پس از خلق تمامی آثار، از تکنیک های مختلف نورپردازی استفاده می شود تا جلوه ی آنها، چندین برابر گردد. این آثار به حدی چشم نواز هستند که باور اینکه از یخ شاخته شده اند را کمی سخت می کند.
6- برنینگ من - آمریکا
جشنواره برنینگ من همه ساله در ماه سپتامبر به مدت یک هفته و در ایالت نوادا برگزار می شود .
معال فارسی برنینگ من به معنای مرد سوزان است و نام گذاری آن به این دلیل است که هر بار در اختتامیه این جشنواره، مصادف با شامگاه شنبه، یک مرد حصیری بزرگ یا سازههای مشابه با آن را می سوزانند.
فستیوال برنینگ من از آنجا شروع شد که در سال 1986، مردی به نام لری هاروی به همراه چند دوست خود در سانفرانسیسکو، یک آدمک چوبی ۲.۷ متری و یک سگ چوبی کوچک تر را آتش زدند. از آن پس افراد زیادی برای تماشای این مراسم به آن محل می رفتند و پس از گذشت زمان، محل برگزاری آن را به بیابان نوادا منتقل کردند.
7-جشن هولی - هند
جشن هولی هند از مشهورترین فستیوال های جهان است که هرساله گردشگران زیادی را به سوی سرزمین هند جذب می کند. این جشنواره ملی - مذهبی هندوها در آخرین قمر کامل تقویم هندوها، یعنی در ماه فالگونا ( اوایل ماه مارس ) برگزار می شود.
و در طی این مراسم، پودرهای رنگی را در مشت خود می ریزند و به سمت یک دیگر پرتاب می کنند. سپس با تفنگ های آب بازی در کوچه و خیابان ها به دنبال یکدیگر می افتند و روزی سراسر شادی را برای خود می سازند.مردم معتقدند که این جشنِ دو روزه نشان دهنده پیروزی خوبی بر بدی است.
8- جشن روز مردگان - مکزیک
روز مردگان نوعی جشن ملی در کشور مکزیک و برخی دیگر از کشور های جهان است که از 31 اکتبر تا 2 نوامبر ادامه دارد و برای برگزاری آن سازمان ها و بانک ها به مدت سه روز تعطیل هستند.
ممکن است با شنیدن نام این جشن به یاد جمجمه و کار های ترسناک بیافتید اما واقعیت، این است که در این فستیوال، مردم به تمیز کردن قبر دوستان و خانواده ی خود مشغول می شوند. آنها روی قبر ها گُل می گذارند و با روشن کردن شمع، به یاد رفتگان خود دعا می خوانند. برخی دانشمندان و پژوهشگران معتقدند که قدمت و ریشه ی این جشن به تمدن مایاها ( گروهی از اقوام سرخپوست ) و آزتک ها ( یک تمدن سرخپوستی در مکزیک) می رسد.
مطالب مرتبط:
برای خواندن سایر مطالب وارد مجله گردشگری منشور صلح پارسیان شوید.
جهت رزرو تور و سفر با شماره 02162714 در تماس باشید.
جهت رزرو بلیط هواپیما کلیک کنید و یا با شماره 02162714 تماس بگیرید.
شما به این مطلب چه امتیازی میدهید؟